Okay
  Public Ticket #2953761
Essential Grid
Open

Comments

  • Paul Andrews started the conversation

    Essential Grid is not pulling up the right content in my YouTube channel. I have the source setting to "channel" but it's only showing some older videos. I try changing the source to either playlist option, but nothing shows up for me. 

  •  364
    Alexandre replied

    Hi Paul, 

    May I have a login credential to the wp-admin?

    Thanks,


    Alexandre from the Sonaar.io Crew

  •   Paul Andrews replied privately
  •  364
    Alexandre replied

    Hi Paul, 

    May I share your login credential to the Esstential Grid Support team?

    Thanks,


    Alexandre from the Sonaar.io Crew

  •  364
    Alexandre replied

    Thanks, 
     I will contact you as soon I have news.

    Thanks,


    Alexandre from the Sonaar.io Crew

  •  364
    Alexandre replied

    Hi Paul, 

    Here their answer:

    "Hi there,

    Thanks for getting back.

    I see you’ve reversed the grid to v3.0.13 – the Youtube API key and channel id could wrong. Can you recheck them one more time please, and see if they are correct.

    Waiting on your reply.

    Kind regards,

    Albert"

    But can you please do what they say so we can move forward through their support.

    Thanks,


    Alexandre from the Sonaar.io Crew

  • Paul Andrews replied

    Hi Alexandre,


    I verified that both the Youtube Channel ID and the API key are correct. I even copied and pasted the data again to make sure.

  •  364
    Alexandre replied

    Thanks, 
    I will let you know what they will answer.

    Thanks,


    Alexandre from the Sonaar.io Crew

  •  364
    Alexandre replied

    Hi Paul,

    Here a new answer:

    "
    Hi there,

    Thanks for getting back. Tried your credentials in our testing site and they aren’t working either.

    Firstly check if the you’ve any videos in the channel. Secondly, check this guide if you’re missing any step as you try to link with YouTube content ==> https://www.essential-grid.com/documentation/special-content-streams/

    Let me know how it goes.

    Kind regards,

    Albert
    "

    Thanks,


    Alexandre from the Sonaar.io Crew

  • Paul Andrews replied

    Hi Alexandre,

    I have a ton of videos on my site! In fact, before I created this ticket, videos were showing up, just not the new ones.


    I had already looked at their documentation for YouTube. It's out of date, as Google has updated the fields.




  •  364
    Alexandre replied

    Hi Paul,

    Sorry for all those back and forth , but here their last answer:

    Thanks for getting back.

    Tested again the YouTube API key and the channel and they aren’t working. You must be doing something wrong on the way. Re-check one more time please, all the steps and see what setting you might be missing. As for the Essential Grid everything works just fine – still haven’t been reported any issue/bug about it.

    Let me know what did you find out.

     

    Thanks,


    Alexandre from the Sonaar.io Crew

  • Paul Andrews replied

    Hi again,


    I need direct help on the API setting from Essential Grid. The documentation they have does not reflect the current options that Google has updated. How can I work directly with them?

  •  364
    Alexandre replied

    Hello Paul,

    You need to have your own Essential Grid License to contact them

    Thanks,


    Alexandre from the Sonaar.io Crew